cm2 naar inch2

| 22/10/2016 | 0 Comments
Waarde
Van
Naar


Vierkante centimeter naar vierkante inch omrekenen

Het omrekenen van cm2 naar in2 doe je eenvoudig en snel via Omrekenen.nl. Je vult hierboven simpelweg het aantal vierkante centimeters in dat je wilt omrekenen. Vervolgens druk je op de omrekenen button om de berekening te maken. Daarna zie je direct het aantal vierkante inches getoond worden. Het omrekenen van vierkante inch naar vierkante centimeters is natuurlijk ook mogelijk. Hiervoor pas je in de oppervlakte calculator de ‘van’ en ‘naar’ velden aan. Vierkante centimeter naar vierkante inch omrekenen was nog nooit zo eenvoudig!

De eenheid vierkante inch

Één vierkante inch is gelijk aan een oppervlakte van 1 inch bij 1 inch, ofwel één inch in het kwadraat. De eenheid vierkante inch wordt ook wel geschreven als inch2, in2 of inches2. De vierkante inch is met name populair in het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten. In Nederland maken we doorgaans gebruik van vierkante centimeter (cm2).

Waarom cm2 naar in2 omrekenen?

Deze calculator hebben we toegevoegd naar aanleiding van een wens van een bezoeker van Omrekenen.nl. Deze bezoeker maakte gebruik van de algemene oppervlakte calculator, waarbij hij telkens de ‘van’ en ‘naar’ velden in moest vullen. Dit proces hebben we nu voor deze bezoeker makkelijker gemaakt.

Lezersscore
[Totaal: 2 Gemiddelde: 5]

Category: Oppervlakte, Overig

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *